pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar wołowy tradycyjny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

wersja tradycyjna przystawki

Tatar wołowy tradycyjny Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Tatar wołowy tradycyjny

 

  • 250 g polędwica wołowa,
  • 1 jaja surowe,
  • 1 cebula średnia,
  • pieprz czarny ziarnisty świeżo mielony,
  • sól do smaku,
  • kucharek przyprawa w płynie

 

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy tradycyjny
Polędwicę mielimy kilkakrotnie, aż uzyskamy jednolitą masę. Przyprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem, dodajemy pokrojoną cebulę, wbijamy jajko, kucharka wg uznania i całość dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlet i gotowe.
Tatar wołowy tradycyjny
Tatar wołowy tradycyjny