pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

tatar w tradycyjnym wydaniu

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem

Składniki:

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem

 

  • 250 g polędwica wołowa,
  • 1 łyżeczka kucharek przyprawa w płynie,
  • 1 cebula,
  • 1 duży ogórek kiszony,
  • 1 jajko,
  • pieprz czarny mielony,

 

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy z cebulką i ogórkiem
Polędwicę wołową mielimy kilkakrotnie. Cebulę oraz ogórka kroimy w kosteczkę. Dodajemy do mięsa, polewamy kucharkiem, wbijamy jajko i przyprawiamy pieprzem i wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Smacznego.