p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

tatar wołowy z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jeśli ktoś lubi surowe mięso wołowe w postaci tatara, to zapraszam.

tatar wołowy z czerwoną cebulą

Składniki:

tatar wołowy z czerwoną cebulą

 

  • 30 dag wołowiny bez kości,
  • 1 cebula czerwona,
  • 3 szt. ogórka konserwowego,
  • 2 żółtka,
  • 1 łyżka oliwy,
  • do smaku sól pieprz

 

Sposób przygotowania:

tatar wołowy z czerwoną cebulą
Kawałek wołowiny bez kości i tłuszczu mielimy na najdrobniejszym sitku, maszynką do mięsa. Czerwoną cebulę i ogórka konserwowego drobno siekamy, Z mięsa robimy duże kulki, obok układamy naprzemiennie posiekaną cebulę i ogórek, w mięsie robimy wgłębienie, w którym umieszczamy żółtko, doprawiamy oliwą, solą i pieprzem.Możemy tak podać tatara lub wszystko dokładnie wymieszać i podawać np. na chlebie posmarowanym masłem, obłożonym liściem sałaty masłowej, na której kładziemy po łyżce tatara..