pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar wołowy z szalotką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tatar z delikatną cebulką

Tatar wołowy z szalotką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tatar wołowy z szalotką

 

Sposób przygotowania:

Tatar wołowy z szalotką
Udziec wołowy kroimy w mniejsze kawałki. Następnie mielimy dwukrotnie w maszynce. Wbijamy żółtko pomijając białko. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz świeżo zmieloną papryczką chili. Szalotkę obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do mięsa. Wszystko mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Podajemy z pieczywem. Smacznego.
Tatar wołowy z szalotką
Udziec wołowy mielimy dwukrotnie w maszynce
Tatar wołowy z szalotką
Do mięsa dodajemy żółtko, sól, pieprz i suszone chili
Tatar wołowy z szalotką
Szalotkę kroimy na mniejsze kawałki
Tatar wołowy z szalotką
Cebulę dodajemy do mięsa i mieszamy

Tagi:

tatar mięso