klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Tatar z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tatar z dodatkami to znakomita potrawa dla smakoszy, którzy lubią spróbować czegoś innego niż zwykły kawał mięsa w panierce.

Tatar z dodatkami

Składniki:

Tatar z dodatkami

 

  • 1 opakowania mięsa do tatarów(mięso po porcjowane specjalnie na tatar)
  • 1 duży ogórek kiszony
  • 1 średnia cebula
  • 1 żółtko jaja
  • 5 dużych grzybów marynowanych
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Tatar z dodatkami

ETAP 1:

Ogórka kiszonego pokrój w małą kostkę, w taki sam sposób pokrój cebulę. Grzyby pokrój w mniejsze części-paski, kostkę zależy od upodobań. Na środek talerza wyłóż mięso na tatara (mięso na tatara musi być świeże i specjalnie przeznaczone na tatara).
W mięsie mielonym zrób delikatny dołeczek i wlej do niego żółtko jajka. Obok mięsa połóż cebulkę, ogórka kiszonego i grzybki. Gdyby mięso było za mało słone możesz doprawić je solą i pieprzem.


Tagi:

tatar mięso