karolinaxc

karolinaxc

Kucharz
[Przepisów: 1]

Tatar z dorsza

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tatar z dorsza jest doskonałą alternatywą na śniadanie lub kolacje. Użyte przeze mnie dodatki podkreślają smak tej wspaniałej ryby.

Tatar z dorsza Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tatar z dorsza

 

Sposób przygotowania:

Tatar z dorsza
Etap 1: Posypujemy filety z dorsza solą oraz obficie pieprzem ziołowym, następnie zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 24h do lodówki. Etap 2: Cebulę kroimy w kostkę, podobnie jak wyjętego po 24h z lodówki dorsza. Etap 3: Do pokrojonej cebuli i dorsza dodajemy keczup (ok.1,5łyżki), olej z pestek winogron (ok. 4łyżek). Wszystko dokładnie mieszamy. Wymieszane składniki, wkładamy do lodówki jeszcze na kilkanaście minut. Etap 4: Po wyjęciu z lodówki, tatar jest już gotowy do spożycia. Można go oczywiście jeszcze dodatkowo doprawić wedle uznania.Tatar najlepiej smakuje ze pszennym świeżym pieczywem oraz masłem.
Tatar z dorsza
Tak przygotowaną rybę chłodzimy przez 24h.
Tatar z dorsza
Cebulę i dorsza kroimy w jak najdrobniejszą kosteczkę.
Tatar z dorsza
Wszystko mieszamy bardzo dokładnie, przed spożyciem wkładamy do lodówki na kilkanaście minut.
Tatar z dorsza
Świeże, pszenne pieczywo, masło i tatar... Smacznego!