marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Tatar z łososia.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zmielić łososia z cebulkami,dodać zmiażdżony czosnek,sok z cytryny i przyprawić solą z pieprzem.Wymieszać z kawałkami ogórka.Ozdobić natką.

Tatar z łososia.

Składniki:

Tatar z łososia.

 

  • 2 paczki płatów z łososia,
  • 2 szalotki,
  • 1 cytryna duża,
  • sól i pieprz,
  • słoiczek korniszonów,
  • listki natki pietruszki do dekoracji,
  • 2 ząbki czosnku.

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia.
Płaty z łososia opłukać w ciepłej wodzie i odsączyć,szalotki pok-
-roić w paseczki.Przepuścić przez maszynkę i dodać zmiażdżone
ząbki czosnku,sok z wyciśniętej cytryny,korniszona pokrojonego w
kostkę,sól i pieprz.Wymieszać wszystkie składniki i przełożyć na
półmisek i ozdobić listkami pietruszki.