aczp

aczp

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 108]

Książka Kucharska: Świetne pomysły na dania z sosem Tao Tao

Tatar z łososia

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny dodatek do świeżego pieczywa, elegancka przystawka

Tatar z łososia

Składniki:

Tatar z łososia

 

  • 500 g świeżego łososia
  • 4 szalotki lub dymki
  • 4 małe ogórki kiszone
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • sok z 1 cytryny, sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tatar z łososia
Siekamy łososia w drobną kosteczkę dolewamy oliwę, sok z cytryny i sos sojowy. Doprawiamy pieprzem do smaku. Masę formujemy w kulę, układamy na talerzyku i spłaszczamy z góry dłonią. Dookoła układamy drobno posiekaną cebulkę i ogórek. Dekorujemy koperkiem.