pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Tatar z polędwicy jelenia z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tatar z polędwicy jelenia z cebulką i pestkami dyni

Tatar z polędwicy jelenia z cebulką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Tatar z polędwicy jelenia z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Tatar z polędwicy jelenia z cebulką
Umytą polędwicę z jelenia siekamy wraz z solą. Następnie dodajemy olej rzepakowy. Mieszamy z mięsem. Z masy na talerzu formujemy owalnego kotleta. Cebulę ciekamy razem z pestkami dyni. Tak przygotowanym dodatkiem okraszamy tatara. Smacznego.
Tatar z polędwicy jelenia z cebulką
Mięso siekamy w rozdrabniaczu ale nie za mocno
Tatar z polędwicy jelenia z cebulką
Z mięsa formujemy owalnego kotleta na talerzu
Tatar z polędwicy jelenia z cebulką
Cebulę siekamy wraz z pestkami dyni bardzo drobno