EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 277]

Tatar z wędzonego łososia i awokado

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Tatar na bazie wędzonego łososia, awokado i świeżego koperku. Idealna przystawka dla fanów tatara w nowoczesnej, zdrowej wersji oraz świetny jako imprezowa przekąska.

Tatar z wędzonego łososia i awokado

Składniki:

Tatar z wędzonego łososia i awokado

 

Sposób przygotowania:

Tatar z wędzonego łososia i awokado

ETAP 1:

Tatar z wędzonego łososia i awokado
łososia wędzonego posiekać doprawić pieprzem i skropić sokiem z cytryny

Łososia wędzonego drobno posiekać, wymieszać z posiekanym świeżym koperkiem, skropić sokiem z cytryny, doprawić świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie wymieszać.

ETAP 2:

Tatar z wędzonego łososia i awokado
awokado bardzo drobno pokroić w kosteczkę

Awokado pokroić drobną kosteczkę i również skropić sokiem z cytryny.

ETAP 3:

Tatar z wędzonego łososia i awokado
układać warstwami łosoś , awokado łosoś

W metalowej obręczy układać na przemian warstwami: łosoś wędzony, awokado.


Tagi:

awokado tatar