anakola

anakola

Kucharz
[Przepisów: 8]

Tatar ze śledzia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tatar ze śledzia według Magdy Gessler w troszkę zmienionej wersji zrobiłam pierwszy raz żeby przetestować czy będzie pasował mi na wigilijny stół. Jestem zachwycona no i moi testerzy też oczywiście.

Tatar ze śledzia

Składniki:

Tatar ze śledzia

sos

  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżka pasty lub przecieru pomidorowego
  • pieprz
  • ewentualnie sól do smaku

tatar

  • 6 filetów śledziowych
  • 1 czerwona papryka
  • 3 jajka
  • 1 ogórek kiszony
  • 1 cebula
  • 2 łyżki posiekanego koperku

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia
Śledzie wymoczyć i pokroić na drobną kostkę. Paprykę piec w piekarniku do momentu aż skórkę będzie można łatwo zdjąć i cała papryka lekko zmięknie.

Obraną paprykę pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo i drobno pokroić. Ogórka i cebulę pokroić w drobną kostkę.

Wszystkie składniki razem połączyć. Składniki na sos dobrze wymieszać.

Sos dodać do pozostałych składników, wymieszać i odstawić do lodówki na godzinkę lub dwie.