Edyta2002

Edyta2002

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 196]

Tatar ze śledzia wg Edyta2002

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Super przystawka moim gościom smakuje...

Tatar ze śledzia wg Edyta2002

Składniki:

Tatar ze śledzia wg Edyta2002

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze śledzia wg Edyta2002
Śledzie oczyścić, wyfiletować i obrać ze skórki, następnie pokroić w drobną kostkę. Śliwki pokroić w drobną kostkę, majeranek posiekać. Śledzie wymieszać z majerankiem i śliwkami. Calość skropić sokiem z cytryny, dodać sól, pieprz, odrobinę cukru oraz olej wymieszać i wstawić do lodówki na godzinę. Umyć jablka, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w centymetrową kostkę. Por umyć, osuszyć i posiekać drobno. Jablka wymieszać z posiekanym porem uprażonymi na suchej patelni pestkami slonecznika. Doprawić odrobiną soku z cytryny, cukrem oraz kwaśną śmietaną. Tatara podawać z drobno posiekaną cebulą i świeżym majerankiem...