SUPERPRZEPIS

Tatar ze świeżego łososia z kaparami

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Tatar ze świeżego łososia z kaparami Więcej zdjęć (3)

Jestem wielbicielem świeżych potraw z ryb - dlatego łosoś w postaci tataru bardzo mi smakował - delektowałem się jego smakiem.

Składniki:

Tatar ze świeżego łososia z kaparami

 

  • 600 g. fileta z łososia
  • 1 łyżka oleju
  • 1 korniszon
  • 1 średnia czerwona cebula
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżki kaparów
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • tabasco (kilka kropel)
  • natka pietruszki
  • przyprawy: sól / świeżo zmielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

Tatar ze świeżego łososia z kaparami
► Filet z łososia pokroić w drobną kostkę, wrzucić do salaterki, skropić sokiem z cytryny, dodać sos worcestershire oraz tabasco, następnie dodać, drobniutko posiekane kapary, pokrojony w kostkę korniszon i pokrojoną w bardzo drobną kostkę cebulę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrożnie wymieszać. ► Prawie gotowy tatar odstawić na 20 minut do lodówki. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, olej, bardzo delikatnie wymieszać i ponownie odstawić na 20 minut do lodówki. Gotowy produkt podać z ulubionym pieczywem.
Tatar ze świeżego łososia z kaparami
Filet - korniszon i cebulę pokroić w drobną kostkę - kapary drobniutko posiekać.
Tatar ze świeżego łososia z kaparami
Z fileta łososia ostrym nożem usunąć delikatnie skórę - wyczuwalne ości wyjąć przy pomocy pęsety.