mooooon

mooooon

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 168]

Tatarski sos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

sos tatarski z koperkiem :)

Tatarski sos

Składniki:

Tatarski sos

 

  • 5 korniszonów
  • 10-12 grzybów marynowanych
  • 3 łyżki majonezu
  • 5 łyżek śmietany 18 %
  • przyprawa do zup Maggi

Sposób przygotowania:

Tatarski sos
Umyj korniszony i pokrój w drobną kostkę. Grzybki pokrój w cienkie paseczki.Przygotuj średniej wielkości miseczkę. Śmietanę wymieszaj z majonezem wlej do miski, dodaj korniszony i grzybki. Przypraw solą według uznania. Wymieszaj i dodaj pare kropel maggi do smaku. Przechowuj w lodówce. Przed podaniem możesz przyozdobić sos pokrojonym koperkiem.