Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Tawa Chirino

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Proste do zrobienia , wystarczy wszystko przygotować i można iść np na zakupy.

Tawa Chirino

Składniki:

Tawa Chirino

 

  • 6 plastrów schab bez kości,
  • do smażenia olej roślinny,
  • 2 kg cebula,
  • 1 łyżka pieprz ziołowy,
  • 1 łyżka cynamon,
  • 1 kieliszek wódka,
  • 1 sztuka pomidory krojone z puszki,
  • do smaku kucharek,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 szklanka ryż,
  • 2 szklanki woda

 

Sposób przygotowania:

Tawa Chirino
Na patelnie wlewamy olej i rozgrzewamy go w tym czasie płuczemy i kroimy schab w kostkę , podsmażamy schab około 5min z każdej strony.
W tym samym czasie gdy smażymy schab obieramy i kroimy cebulę w pół talarki , gdy tylko schab nam się usmaży przekładamy go do żaroodpornego naczynia.
Następnie wlewamy olej na patelnie i go podgrzewamy, teraz smażymy cebulę na złoty kolor i dodajemy ją także do naczynia żaroodpornego.
Przyprawiamy przyprawami: pieprz ziołowy,cynamon,kucharek,pieprz czarny.
I podlewamy wódką oraz wodą.
Następnie wsypujemy ryż i dodajemy pomidory w puszce.
Do rozgrzanego średnio piekarnika wstawiamy danie na 2:30 min w temp. około 75-100 sto.