Strona główna „Tęcza” z serkiem homogenizowanym

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym

Przepis redakcyjny
„Tęcza” z serkiem homogenizowanym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem. Powst


trudność: łatwe
czas:

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym - SKŁADNIKI:

  • 3 serki homogenizowane waniliowe ( 15 dag każdy),
  • 4 opakowania galaretki o różnych smakach, ewentualnie dowolne owoce i biszkopty.

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym - PRZYGOTOWANIE:

Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem.

Powstaną 3 masy o różnych kolorach.

1 galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.

Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową ( jeśli ktoś woli może wyłożyć formę biszkoptami maczanymi w zimnym naparze z kawy lub w zimnej galaretce, wtedy folia nie jest potrzebna).

Na biszkopty wylać po kolei warstwy z ubitego serka z galaretką.

Po włożeniu każdej warstwy formę należy wstawić do lodówki by zastygła.

Po zastygnięciu ostatniej warstwy ułożyć na wierzch owoce i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.

Ciasto schłodzić w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do „Tęcza” z serkiem homogenizowanym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Kisiel jabłkowo-jagodowy Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami
Gofry z mascarpone Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane