Strona główna „Tęcza” z serkiem homogenizowanym

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym

Przepis redakcyjny
„Tęcza” z serkiem homogenizowanym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem. Powst


trudność: łatwe
czas:

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym - SKŁADNIKI:

  • 3 serki homogenizowane waniliowe ( 15 dag każdy),
  • 4 opakowania galaretki o różnych smakach, ewentualnie dowolne owoce i biszkopty.

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym - PRZYGOTOWANIE:

Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem.

Powstaną 3 masy o różnych kolorach.

1 galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.

Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową ( jeśli ktoś woli może wyłożyć formę biszkoptami maczanymi w zimnym naparze z kawy lub w zimnej galaretce, wtedy folia nie jest potrzebna).

Na biszkopty wylać po kolei warstwy z ubitego serka z galaretką.

Po włożeniu każdej warstwy formę należy wstawić do lodówki by zastygła.

Po zastygnięciu ostatniej warstwy ułożyć na wierzch owoce i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.

Ciasto schłodzić w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do „Tęcza” z serkiem homogenizowanym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Kruche ciasteczka z jagodami Empanady polsko-meksykańskie. Jeżynowy sernik na zimno
Śliwkowo-jogurtowy deserek Drożdżowo-śmietanowy placek ze śliwkami Domowe pralinki - czekoladki
Surowy sernik na podpieczonym dole Kruche ciasto z budyniem i jeżynami Szarlotka z różową pianką
Pleśniak z liliową bezą Deser brzoskwiniowy Ciasto z owocami i kruszonką

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane