Strona główna „Tęcza” z serkiem homogenizowanym

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym

Przepis redakcyjny
„Tęcza” z serkiem homogenizowanym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem. Powst


trudność: łatwe
czas:

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym - SKŁADNIKI:

  • 3 serki homogenizowane waniliowe ( 15 dag każdy),
  • 4 opakowania galaretki o różnych smakach, ewentualnie dowolne owoce i biszkopty.

„Tęcza” z serkiem homogenizowanym - PRZYGOTOWANIE:

Każdą z 3 galaretek rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Gdy galaretka zacznie tężeć mikserem ubić razem z 1 serkiem.

Powstaną 3 masy o różnych kolorach.

1 galaretkę przyrządzić według przepisu podanego na opakowaniu.

Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową ( jeśli ktoś woli może wyłożyć formę biszkoptami maczanymi w zimnym naparze z kawy lub w zimnej galaretce, wtedy folia nie jest potrzebna).

Na biszkopty wylać po kolei warstwy z ubitego serka z galaretką.

Po włożeniu każdej warstwy formę należy wstawić do lodówki by zastygła.

Po zastygnięciu ostatniej warstwy ułożyć na wierzch owoce i zalać tężejącą galaretką przygotowaną według przepisu podanego na opakowaniu.

Ciasto schłodzić w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do „Tęcza” z serkiem homogenizowanym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Muffiny owsiane z rodzynkami Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd
Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Francuskie ciasteczka z makiem Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami
Muffiny z jagodami i czekoladą Makowe muffiny z białą czekoladą Gofry o smaku wanilii
Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka Kakaowe ciasto z masą serkową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj