Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Tęczowy deser z mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

puszysty i smaczny deser .

Tęczowy deser z mascarpone Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tęczowy deser z mascarpone

 

  • 1 galaretka o smaku wiśniowym
  • 200 gram mascarpone
  • 300 ml smietany 30%
  • 4 łyżki cukru pudru
  • 6 łyżeczek cukru zwykłego
  • 4 owoce kiwi
  • bita smietana w aerozolu

 

Sposób przygotowania:

Tęczowy deser z mascarpone
Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 3/4 szklanki wody, a następnie równomiernie rozlewamy do 5 pucharków - czekamy aż stężeje. W tym czasie mieszamy łyżką serek mascarpone z cukrem pudrem, ubijamy na sztywno śmietanę i stopniowo dodajemy do serka - cały czas mieszamy. Serek przekładamy do pucharków. Obieramy owoce kiwi, kroimy na mniejsze kawałki i rozdrabniamy je w malakserze z dodatkiem cukru na jednolity mus - przelewamy do pucharków na serek. Całość dekorujemy bitą smietaną
Tęczowy deser z mascarpone
Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 3/4 szklanki wody,
Tęczowy deser z mascarpone
Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 3/4 szklanki wody,
Tęczowy deser z mascarpone
Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 3/4 szklanki wody,
Tęczowy deser z mascarpone
Galaretkę rozpuszczamy w 1 i 3/4 szklanki wody,