Tęczowy gryz :
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Babciagramolka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2763
MODERATOR
zdjęcia: 1 z 1
Tęczowy gryz  :
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Do jedzenia najpierw podchodzi się wzrokiem dopiero potem węchem i smakiem.


trudność: łatwe
czas:

Tęczowy gryz : - SKŁADNIKI:

  • 2 wafle kukurydziane
  • 2 łyżki drobno pokrojonego pomidora
  • sól morska
  • 2 łyżeczki pokrojonego szczypiorku
  • 1 jajko na twardo
  • 2 płaskie łyżeczki majonezu

Tęczowy gryz : - PRZYGOTOWANIE:

Wafle posmarować majonezem . Jajka przekroić i rozdzielić na białko i żółtko . Pokroić drobno .Na waflach układać paski z białka , żółtka , pomidora i szczypioru tak by utworzyły barwna tęczę . Posolić solą morską . Proste- smaczne- szybkie .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tęczowy gryz : (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2011-03-22 11:03
Ślicznie podane.
Skomentuj
Oceń:
0
A.B.

A.B.
offline

2011-03-24 12:40
cudeńko,5
Skomentuj
Oceń:
0
eska

eska
offline

2011-03-30 14:27
jestem głodna...ja nie mogę czytać TAKICH przepisów....
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przekąski
Jajko na sałatce warzywnej Grissini z tymiankiem Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych
Jaja faszerowane z zielonym groszkiem i pietruszką Ciasteczka czekoladowo-owsiane Szybkie danie na śniadanie
Tosty z patelni Wytrawne gofry z parówką i oliwkami Mini kanapeczki z suszonym schabem
Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną i oliwkami Trójkątne tortille Sałatka z chipsami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane