Tilapia smażona

basia216

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
zdjęcia: 1 z 3
Tilapia smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tilapia smażona panierowana.


trudność: łatwe
czas:

Tilapia smażona - SKŁADNIKI:

Tilapia smażona - PRZYGOTOWANIE:

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tilapia smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kotlety mielone czosnkowe z groszkiem Moja fasolka z kiełbaską Żeberka gotowane w kapuście
Zapiekane ziemniaczki z sosem czosnkowym Schabowe pączki Łopatka wieprzowa z kurkami i kaszą jęczmienną
Klopsiki drobiowo - wieprzowe Filet z kurczaka z porem w sosie śmietanowym Zupa z kurczakiem i cieciorką
Gołąbki z kaszy, grzybów i mięsa Placki ziemniaczane zakreconej Penne z kurczakiem i gorgonzolą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane