Tilapia smażona

basia216 - autor przepisu Tilapia smażona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 151
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Tilapia smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tilapia smażona panierowana.


trudność: łatwe
czas:

Tilapia smażona - SKŁADNIKI:

  • 5 filetów z tilapii mrożone
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Tilapia smażona - PRZYGOTOWANIE:

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.



Komentarze do Tilapia smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Wątróbka w sosie pomidorowym z makaronem Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze Wiosenny łosoś na parze w towarzystwie warzyw
Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej Biała kiełbasa z warzywami Roladki z kurczaka z orzechami i pomidorami
Egzotyczny ryż z krewetkami Cukinia i meksykańska spółka Canneloni z mięsem mielonym
Kurczak na kolorowym ryżu Cebulowy filet z kurczaka Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane