Tilapia smażona

basia216 - Przepis na: Tilapia smażona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Tilapia smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tilapia smażona panierowana.


trudność: łatwe
czas:

Tilapia smażona - SKŁADNIKI:

  • 5 filetów z tilapii mrożone
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Tilapia smażona - PRZYGOTOWANIE:

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tilapia smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Kalafior pod beszamelem Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Leczo z patisonami i kolorową cukinią Leczo z boczniakami i cukinią Krem marchewkowo-dyniowo-burakowy
Schabik w śmietanowym sosie z podgrzybków Duszone kawałki schabowe Wstążki z sosem serowo-orzechowym
Żeberka pieczone Leczo z dynią i kalarepką Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane