Tilapia smażona

basia216 - Przepis na: Tilapia smażona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Tilapia smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tilapia smażona panierowana.


trudność: łatwe
czas:

Tilapia smażona - SKŁADNIKI:

  • 5 filetów z tilapii mrożone
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Tilapia smażona - PRZYGOTOWANIE:

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tilapia smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Żeberka w pomidorach Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie
Penne z mięsem i pomidorami Quiche z grzybami Cukinia faszerowana
Racuszki serowe z sosem koperkowym Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce Mięso mielone z kapustą
Spaghetti z papryką i winem Bardzo ostre spaghetti Mięso z warzywami w sosie na makaronie

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane