Tilapia smażona

basia216

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
zdjęcia: 1 z 3
Tilapia smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tilapia smażona panierowana.


trudność: łatwe
czas:

Tilapia smażona - SKŁADNIKI:

Tilapia smażona - PRZYGOTOWANIE:

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tilapia smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Pieczone podudzia w marynacie pomarańczowej Kotlety mielone z papryką Schab pieczony na jarzynach
Ragoût miesno-warzywne Kotlety ryżowe z sosem pomidorowym Klopsiki z dodatkiem musztardy
Schabowe plastry na kapuście kiszonej Klopsiki z buraczków Roladki schabowe nadziewane
Kluski na parze z jagodami Wegańska zupa warzywna z dynią hokkaido, brukselką Faszerowane kalarepki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane