Tilapia smażona

basia216 - Przepis na: Tilapia smażona offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 152
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Tilapia smażona
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Tilapia smażona panierowana.


trudność: łatwe
czas:

Tilapia smażona - SKŁADNIKI:

  • 5 filetów z tilapii mrożone
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mleka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól
  • pieprz

Tilapia smażona - PRZYGOTOWANIE:

Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tilapia smażona  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Klopsiki z dodatkiem jajek Filety zapiekane z brokułem i pomidorem Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą
Risotto grzybowe z kabanoskami Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną
Placki z kaszy gryczanej Piersi w delikatnym sosie z kanią Jesienny garnek z dynią
Drobiowo pieczarkowe kotleciki Pieczone podudzia z kurczaka z suszonymi jabłkami Serca drobiowe z warzywami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane