basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Tilapia smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tilapia smażona panierowana.

Tilapia smażona Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tilapia smażona

 

Sposób przygotowania:

Tilapia smażona
Filety z tilapii rozmrażamy (najlepiej wyjąć sobie je na noc i włożyć do lodówki by rozmrażały się powoli), osuszamy je papierowym ręcznikiem. Jajko rozbełtać dokładnie z 1 łyżką mleka i dodać sól oraz pieprz. Suche filety zanurzamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelni i kładziemy rybę w panierce. Smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniaczkami z wody i surówką z kiszonej kapusty.
Tilapia smażona
Rozmrożone filety z tilapii trzeba osuszyć ręcznikiem papierowym.
Tilapia smażona
Opanierowaną rybę kładziemy na dobrze rozgrzany tłuszcz.

Tagi:

jajko tarta jajka