anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Tilapia smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryby zawierają bardzo dużo cennych wartości odżywczych dlatego warto ją często robić. Rybę należy podawać zaraz po przygotowaniu.

Tilapia smażona

Składniki:

Tilapia smażona

 

Sposób przygotowania:

Tilapia smażona
6 płatów tilapii rozmrozić i osuszyć każdy płat delikatnie przyprawić solą. Jajka roztrzepać płaty delikatnie namoczyć w jajkach i każdy osobno obtoczyć w bułce tartej. Olej wlać na patelnię dobrze rozgrzać. Rybę smażyć około 3 minuty z każdej strony przy odwracaniu uważać aby się nie połamała ponieważ jest bardzo krucha.

Tagi:

tarta