goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Tilapia w zielonej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nietypowa, oryginalna i bardzo smaczna.

Tilapia w zielonej panierce

Składniki:

Tilapia w zielonej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia w zielonej panierce
Cebulę siekamy, paprykę kroimy w kostkę, cukinię w plasterki. Na oliwie podduszamy warzywa, dodajemy zgniecione ząbki czosnku, pomidory pokrojone w kostkę, przecier pomidorowy. Całość zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Rybę porcjujemy. Zioła miksujemy. Dodajemy do nich bułkę tartą, jajka. Mieszamy. W tak powstałym cieście obtaczamy rybę i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Rybę podajemy razem z warzywami.