Dota36

Dota36

Starszy Kucharz
[Przepisów: 28]

Tilapia z surówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny obiad w 30 minut !

Tilapia z surówką

Składniki:

Tilapia z surówką

 

  • Filety z Tilapi
  • sól,pieprz
  • jajko
  • mąka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • Surówka: 0,5 kg kapusty białej-zszatkować
  • 2 marchewki-zetrzeć na wiórki
  • 1 jabłko duże-zetrzeć na wiórki
  • 1 łyżeczka soli
  • 3-4 łyżki cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki octu
  • pół szklanki wody mineralnej gazowanej

 

 

Sposób przygotowania:

Tilapia z surówką
Wykonanie: Tilapię całkowicie rozmrozić,posolić i popieprzyć,panierować w mące,jajku,następnie bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor. Surówka: Kapustę zszatkować posolić(łyżeczka soli),pozostawić na chwilkę aby zmiękło,marchew oraz jabłko zetrzeć na wiórki,dodać cukier,ocet,olej oraz wodę mineralną,dokładnie wymieszać.Taką sałatkę można przechowywać w lodówce 3 dni,jest bardzo prosta,ale pyszna Polecam! Życzę Smacznego!