madzik925

madzik925

Kucharz
[Przepisów: 5]

Tilapia z ziemniakami i wiosenną sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tilapia z pyszną wiosenną sałatką ze świeżych warzyw polaną sosem sałatkowym koperkowo - ziołowym wraz z ziemniakami.

Tilapia z ziemniakami i wiosenną sałatką

Składniki:

Tilapia z ziemniakami i wiosenną sałatką

 

  • 150 g tilapii
  • 200 g ziemniaków
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 4-5 pomidorków koktajlowych
  • pół ogórka zielonego
  • mix sałat
  • sos koperkowo - ziołowy
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Tilapia z ziemniakami i wiosenną sałatką
Ziemniaki obieramy ze skorupy, przyprawiamy, gotujemy na parze. Tilapię obieramy ze skóry (jeżeli oczywiście ktoś lubi ryby ze skórą może zostawić - ja osobiście ją ściągam), przyprawiamy do smaku. Możemy dodać ją do ziemniaków i uparować bądź po prostu wsadzić do piekarnika. Mix sałat płukamy, przekładamy do miski. Pomidorki oraz ogórka myjemy pod bieżącą wodą, pomidorki kroimy na pół, a ogórki w plasterki. Całość przekładamy do miski. Sos przyrządzamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Polewamy przygotowaną sałatę, mieszamy. Smacznego!