kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Tiramisu

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Poncz: 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej na kubek, cytryna, olejek migdałowy lub waniliowy może być jeden kieliszek wódki. - wymieszać.

Tiramisu

Składniki:

Tiramisu

 

  • biszkopty podłużne 400 g
  • krem tiramisu 2 opakowania
  • kakao
  • kawa
  • mleko
  • wódka

 

  • poncz

 

  • cytryna 1 sztuka
  • olejek migdałowy 1/2 sztuki
  • wódka 1 kieliszek

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Tiramisu
Krem: WEDŁUG przepisu na opakowaniu + 1,5 szklanki mleka + zawartość torebki ubijać 3-5 minut (WSZYSTKO x 2 ) Ciasto: Biszkopty namoczyć w ponczu i ułożyć na tortownicy (cukrem do spodu) na papierze do pieczenia położyć krem z jednego opakowania, następnie położyć drugą warstwę biszkoptów i kremu z drugiego opakowania. Posypać kakao wstawić, do lodówki na minimum 6 godzin

Tagi:

biszkopt kawa