Tiramisu 3

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kawę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawie do wystudzenia. Żółtka i

Tiramisu 3

Składniki:

Tiramisu 3

 

  • 30 dag twarożku mascarpone
  • gotowy spod biszkoptowy lub duża paczka biszkoptów
  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 3/4 szklanki wody
  • 3 żółtka
  • 4 łyżki miodu
  • 3 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Tiramisu 3
Kawę rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do wystudzenia. Żółtka i miód ubić na puszystą masę, wymieszać z twarożkiem. Krem podzielić na dwie części. Jedną cześć ułożyć na talerzu, przykryć biszkoptem, lekko nasączyć naparem kawowym i oprószyć 1 łyżeczką kakao. Wierzch posmarować resztą kremu, oprószyć kakao i wstawić do lodówki.

Tagi:

biszkopt kawa