gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Tiramisu w pucharkach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Z podanych składników przygotujesz cztery porcje

Tiramisu w pucharkach.

Składniki:

Tiramisu w pucharkach.

 

  • 25 dag twarogu
  • 25 dag serka mascarpone
  • 4 żółtka 1 cukier waniliowy
  • 10 dag podłużnych biszkoptów
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 50 ml likieru amaretto
  • 1 łyżka kakao
  • 15 dag malin( mogą być mrożone)

Sposób przygotowania:

Tiramisu w pucharkach.
Twarożek i serek mascarpone połącz z żółtkami i cukrem waniliowym, utrzyj na gładką masę. Wstaw do lodówki. Kawę rozpuść w 50 ml. gorącej wody, ostudź a następnie wymieszaj z amaretto. Kilka biszkoptów odłóż do dekoracji a resztę pokrusz, i połowę biszkoptów ułóż w czterech pucharkach, skrop likierem z kawą i przykryj połową kremu serowego. Następnie ułóż na wierzchu maliny i przykryj resztą biszkoptów i skrop likierem. Na nich umieść pozostałą część kremu. Mocno schłodź w lodówce, przed podaniem posyp kakao i udekoruj całymi biszkoptami.