izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Tiramisu w pucharkach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Smaczny, wyborny deser na karnawałową imprezę i nie tylko.

Tiramisu w pucharkach

Składniki:

Tiramisu w pucharkach

 

  • 8 okrągłych biszkoptów
  • 2 łyżeczki mielonej kawy
  • łyżka likieru amaretto
  • 25 dag serka mascarpone
  • 2 żółtka
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki śmietany kremówki
  • kakao do posypania

Sposób przygotowania:

Tiramisu w pucharkach
Kawę zaparz z likierem amaretto. Ostudź (kawa powinna być mocna). Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj serek mascarpone, wymieszaj. Śmietanę kremówkę ubij, dodaj do kremu, połącz. Do pucharków włóż biszkopty, nasącz je naparem kawowym. Nałóż krem do połowy pucharka, posyp kakao. W ten sposób ułóż kolejną warstwę, schłódź.