Tiramisu w szklance.

Ela Dz - Przepis na: Tiramisu w szklance. offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 686
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Tiramisu w szklance.
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Ten deser wiele razy ratował mnie z opresji gdy nie było nic do kawy.


trudność: łatwe
czas:

Tiramisu w szklance. - SKŁADNIKI:

  • 200 mil świeżo parzonej kawy
  • 1/3 szklanki borówek
  • 4 podłużne biszkopty
  • 150 g serka o obniżonej zawartości tłuszczu
  • łyżka cukru waniliowego
  • odrobina kakao do dekoracji

Tiramisu w szklance. - PRZYGOTOWANIE:

Świeżo zaparzoną kawę odstawiamy by ostygła. Borówki płuczemy i dokładnie osuszamy. Biszkopty łamiemy na pół. Serek mieszamy z cukrem waniliowym i jeśli jest dla nas mało słodkie dosładzamy jeszcze. Należy jednak pamiętać, że biszkopty są już słodkie. Na dno szklanki lub pucharka kładziemy połówki ciastek aby zakryły dno. I za pomocą łyżeczki polewamy dość obficie kawą. Na ciastka dajemy warstwę serka i znów powtarzamy czynność z biszkoptami. Na biszkopty sypiemy borówki i ostatnia warstwa to serek. Wierzch posypujemy kakao lub w inny sposób dekorujemy.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tiramisu w szklance. (strona 1 z 1)  
reanja

reanja
offline

2013-08-28 00:25
oj, kusisz kobieto,kusisz:)
Skomentuj
Oceń:
0
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-08-28 17:30
reanja napisał(a):

oj, kusisz kobieto,kusisz:)


Taka mała prowokacja :)
Skomentuj
Oceń:
0
zbysiowa

zbysiowa
offline

2013-08-28 19:03
mniam, ależ pyszności)
Skomentuj
Oceń:
0
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-08-28 19:35
zbysiowa napisał(a):

mniam, ależ pyszności)


Dzięki Madziu :)
Skomentuj
Oceń:
0
czekoladka_m

czekoladka_m
offline

2013-08-28 19:44
Zabieram szklaneczkę i uciekam:):)
Skomentuj
Oceń:
0
Ela Dz

Ela Dz
offline

2013-08-28 19:58
czekoladka_m napisał(a):

Zabieram szklaneczkę i uciekam:):)

A proszę bardzo...ale jutro tu na mnie czeka szklanka i to czysta:) :DD
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Gofry cappuccino Serowe racuszki Ciasteczkowy  deser
Zapiekanka budyniowa z jabłkiem i bakaliami Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym Gofry belgijskie
Pomarańczowe placki z dyni z serkiem i dżemem Kolorowa zebra galaretkowa Budyniowe gofry waniliowe
Najdelikatniejszy krem śmietanowo-budyniowy Lody blue curacao Tiramisu włoski deser

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane