kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Tofu smażone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wegetariańskie, lekkie danie z mnóstwem warzyw i naturalnym tofu. Pyszna propozycja na szybki, zdrowy obiad.

Tofu smażone z warzywami

Składniki:

Tofu smażone z warzywami

podstawowe

Sposób przygotowania:

Tofu smażone z warzywami
Tofu odsączamy z zalewy, kroimy w kostki o wymiarach około 1cm x 1cm.

Seler i paprykę kroimy w plasterki, marchew, cukinie i paprykę w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju koksowego i przesmażamy przetarty czosnek i imbir oraz posiekaną szalotkę.

Gdy cebulka się zeszkli dodajemy tofu i przesmażamy aż się ze złoci.

Dodajemy marchew i kontynuujemy smażenie aż marchew zmięknie. Dodajemy resztę warzyw i przesmażamy do miękkości. Doprawiamy solą, curry i czarnym pieprzem.

Serwujemy posypane świeżą bazylią lub kolendrą.

Tagi:

tofu danie