Tołpyga

Ryby « poprzedni | następny »
evita0007 - Przepis na: Tołpyga offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 419
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Tołpyga
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tołpyga przygotowana w ten sposób jest soczysta i smaczna. . .


trudność: łatwe
czas:

Tołpyga - SKŁADNIKI:

  • 2 fillety ze skórą Tołpygi (po 270-300g na osobę)
  • 4 plastry pomidora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyzeczki sól ziołowa
  • 1 łyżeczka bazylia
  • 1 łyzeczka tymianek
  • 1 grubszy plaster cytryny
  • pieprz kolorowy (wg.uznania)
  • garść natki pietruszki (umytej-osuszonej i posiekanej)
  • oliwa do wysmarowania naczynia

Tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę myjemy-osuszamy.Z obu stron ja doprawiamy przyprawami oraz solą i pieprzem.Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch układamy plastry pomidora , posypujemy pokrojonym czosnkiem i natką pietruszki oraz polewamy wyciśniętym sokiem z cytryny.Przykrywamy folia aluminiowa i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy około 25 minut.Po tym czasie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 7-8 minut z termoobiegiem i gotowe. Podajemy z czym kto lubi.... SMACZNEGO . . . .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tołpyga (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-10-30 16:23
Dobra ryba.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Łosoś w sosie pomidrorowym Paprykarz z tuńczyka Szaszłyki z łososia z ajwarem i bakłażanem
Razowy makaron z bakłażanem Pasta tuńczykowa z jajkiem Łosoś w pomidorach
Pstrąg z grilla  Tatar  łososiowo-pomidorowy Łosoś duszony w pomidorach
Mintaj na warzywno-pomidorowym sosie Rybka pod kruszonką Pstrąg łososiowy w sezamie z sałatką z ogórków

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane