Tołpyga

Ryby « poprzedni | następny »
evita0007 offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 420
zdjęcia: 1 z 3
Tołpyga
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Tołpyga przygotowana w ten sposób jest soczysta i smaczna. . .


trudność: łatwe
czas:

Tołpyga - SKŁADNIKI:

  • 2 fillety ze skórą Tołpygi (po 270-300g na osobę)
  • 4 plastry pomidora
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyzeczki sól ziołowa
  • 1 łyżeczka bazylia
  • 1 łyzeczka tymianek
  • 1 grubszy plaster cytryny
  • pieprz kolorowy (wg.uznania)
  • garść natki pietruszki (umytej-osuszonej i posiekanej)
  • oliwa do wysmarowania naczynia

Tołpyga - PRZYGOTOWANIE:

Rybę myjemy-osuszamy.Z obu stron ja doprawiamy przyprawami oraz solą i pieprzem.Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch układamy plastry pomidora , posypujemy pokrojonym czosnkiem i natką pietruszki oraz polewamy wyciśniętym sokiem z cytryny.Przykrywamy folia aluminiowa i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C i pieczemy około 25 minut.Po tym czasie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 7-8 minut z termoobiegiem i gotowe. Podajemy z czym kto lubi.... SMACZNEGO . . . .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Tołpyga (strona 1 z 1)  
gusia1000

gusia1000
offline

2012-10-30 16:23
Dobra ryba.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryby
Sałatka śledziowo-buraczkowa Dorsz w sosie cebulowym Pieczony dorsz z małymi cukiniami i pesso
Różowy śledź na placuszkach ziemniaczanych Dorsz zapiekany z dynią i pieczarkami Bruschetta z ośmiornicą
Śledziki w zalewie  Fileciki śledziowe pod pierzynką dyniowo-jabłkową Rolmopsy śledziowe ze  śliwką
Naleśniki z sałatką i ryżem dzikim Makrela pieczona na dyni i papryce Śledzik z cebulką i ogókiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane