MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

Tomanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka jako przekąska na każdą okazję i dla osób dbających o linię

Tomanka

Składniki:

Tomanka

 

 

Sposób przygotowania:

Tomanka
Kurczaka ugotować z pieprzem solą, bazylią oregano, i miętą pieprzową.Ugotowane mięso wystudzić, a następnie pokroić w kawałki, odpowiednie na średni kęs. Mandarynki obrać ze skórki i rozdzielić na chrząstki. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie na 10 minut. Sałatę opłukać a następnie porwać na kawałki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Mięso, mandarynki, rodzynki, sałatę i paprykę razem wymieszać. Jogurt wymieszać z pieprzem ziołowym, solą oraz posiekaną na natka pietruszki i koperkiem a także kawałkiem pora startym na tarce o grubych oczkach. Przyprawiony jogurt połączyć z sałatką i dobrze wymieszać.