Strona główna Topinambur Eli pieczony w piekarniku

Topinambur Eli pieczony w piekarniku

eli_555

Złoty Ekspert
Przepisy: 1041
zdjęcia: 1 z 5
Topinambur Eli pieczony w piekarniku
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Topinambur w przyprawach pieczony w piekarniku.


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 5

Topinambur Eli pieczony w piekarniku - SKŁADNIKI:

  • 1.5 kg topinambura
  • 5 łyżek oleju
  • 1 opakowanie przyprawy do flaków
  • 1 łyżka ziół prowansalskich

Topinambur Eli pieczony w piekarniku - PRZYGOTOWANIE:

Z bulw topinambura odciąć ogonki. Topinambur dokładnie umyć. Bulwy obrać nożykiem za skórki. Obrany topinambur jeszcze raz dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Każdą bulwę przekroić wzdłuż na ćwiartki. Pokrojone bulwy włożyć do miski,dodać przyprawę do flaków,zioła prowansalskie,olej i dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 200 stopni celsjusza. Topinambur z przyprawami przełożyć na gorącą blachę (pojedyncza warstwa) i piec pod grzałką grilla około 15 minut. Podawać do obiadu zamiast ziemniaków. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Topinambur Eli pieczony w piekarniku  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dodatki
Kapusta biała z papryką i pieczarkami Pasta z awokado sera żółtego i ziaren Ziemniaki duszone w śmietanie
Czosnkowa pasta z białej fasoli Twarożek z rzodkiewką Majonez czosnkowy
Salsa z ananasem i ogórkiem Fasolka szparagowa z kukurydzą  Chlebowe paluchy wg p. Katarzyny S.
Marchew duszona z groszkiem Ziemniaczane kulki z kaszą jęczmienną i soczewicą Jajeczna pasta z sardynkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane