Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Topiona zupa jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Topiona dlatego, że do zabielenia zupy użyty został serek topiony kremowy. Dodatkowo zamiast zwykłego makaronu wykorzystałam lane kluski

Topiona zupa jarzynowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Topiona zupa jarzynowa

 

  • 6-7cm pasek żeberek
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • biała cześć pora
  • kawałek selera
  • 2 ziemniaki
  • szklanka fasolki szparagowej
  • 1/2 szklanki groszku zielonego (niekoniecznie)
  • 100 g serka topionego o dowolnym smaku (ja użyłam kremowego)

Przyprawy

Sposób przygotowania:

Topiona zupa jarzynowa
Żeberka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liść laurowy, warzywko, pieprz.

Całość gotować, aż mięso będzie prawie miękkie.

W tym czasie obrać wszystkie warzywa i pokroić je na mniejsze kawałki. Wrzucić do wywaru.

Kostkę serka pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do miski i zalać wywarem.

Rozpuścić ser i dodać o do zupy.
Topiona zupa jarzynowa
Mięso z przyprawami zalać wodą i ugotować wywar
Topiona zupa jarzynowa
Gdy mięso jest prawie miekkie dodać pokrojone warzywa
Topiona zupa jarzynowa
Ser pokroić na małe kostki i zalać bulionem. Rozpuścić
Topiona zupa jarzynowa
Rozpuszczony ser wlać do zupy i dokładnie wymieszać, ewentualnie doprawić