sylwiadziadek2

sylwiadziadek2

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Torcik bezowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Torcik jest pyszny. Ja uwielbiam bezy ale torcik jest 100 razy lepszy.

Torcik bezowy

Składniki:

Torcik bezowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik bezowy
Ciasto: Do białek dodać szczyptę soli i ubijać na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier a następnie mąkę ziemniaczaną i ocet. Pianę podzielić na dwie części. Dużą blachę do pieczenia wyłożyć papierem i uformować dwa koła o średnicy około 18 cm. Piec najpierw 10 minut w temperaturze 170 stopni Celsjusza. Wystudzić. Masa: Śmietanę ubić z cukrem pudrem , wyłożyć na bezę. Brzoskwinie obrać , pokroić na plasterki i poukładać na śmietanie. Przykryć drugą bezą. I gotowe Torcik jest wspaniały. POLECAM SMACZNEGO

Tagi:

ciasto