Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo szybki i apetyczny torcik z brzoskwiniami

Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia

 

  • 2-3 brzoskwinie
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • 2 galaretki pomarańczowe
  • 1 opakowanie "Śnieżki"
  • 3/4 szklanki mleka
  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia
Galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 1,5 szklanki wrzącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Na dnie tortownicy (śr. 24 cm) układamy okrągłe biszkopty. Śnieżkę miksujemy razem z zimnym mlekiem. Do ubitej śnieżki wlewamy tężejące galaretki pomarańczowe, miksujemy. Masę wylewamy na tortownicę z ułożonymi biszkoptami. Chłodzimy w lodówce. Galaretkę brzoskwiniową ropuszczamy w 1,5 szkl wrzącej wody, studzimy. Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i układamy na mleczku na tortownicy. Owoce zalewamy tężejącą galaretką brzoskwiniową. Odkładamy do stężenia.
Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia
Przygotowujemy wszystkie składniki ciasta.
Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia
Na dnie tortownicy (śr. 24 cm) układamy okrągłe biszkopty.
Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia
Śnieżkę miksujemy razem z zimnym mlekiem. Do ubitej śnieżki wlewamy tężejące galaretki pomarańczowe, miksujemy. Masę wylewamy na tortownicę z ułożonymi biszkoptami.
Torcik brzoskwiniowy bez pieczenia
Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i układamy na mleczku na tortownicy. Owoce zalewamy tężejącą galaretką brzoskwinią. Odkładamy do stężenia.

Tagi:

biszkopt