jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Torcik jabłkowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

torcik jabłkowy na zimno, doskonały z owocami lata

Torcik jabłkowy na zimno

Składniki:

Torcik jabłkowy na zimno

 

  • 30 dag cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżka kakao
  • 25 dag masła
  • 70 dag jabłek szara reneta
  • bakalie
  • galaretka wiśniowa
  • owoce z kompotu- wiśnie
  • biszkopty
  • PONCZ:
  • 2 łyżki spirytusu
  • 1 szklanka soku wiśniowego
  • 1 łyżka cukru

Sposób przygotowania:

Torcik jabłkowy na zimno
Przygotować galaretkę wiśniową, ostudzić.
W tortownicy ułożyć biszkopty.
Jabłka zetrzeć na grubej tarce. W misce dokłdnie wymieszać mikserem masło z cukrem, jajko, kakao, dodać bakalie i jabłka. Biszkopty skropić ponczem.
Na biszkopty wyłożyć utartą masę.
Na masie ułożyć owoce z kompotu- wiśnie.
Zalać tężejącą galaretką wiśniową.
Wstawić do lodówki.