lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Torcik krówkowo smietanowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Nie ma to jak zrobić tort i zostać pochwalonym , jaki to pyszny wyszedł . Miło słyszeć takie słowa od rodziny :)

Torcik krówkowo smietanowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik krówkowo smietanowy

 

Sposób przygotowania:

Torcik krówkowo smietanowy
Ubiłam jaja na puch masa potroiła się wyszła prawie biała - taka ma być . Przesiałam maki obydwie z proszkiem do pieczenia . Dodawałam do ubitych jaj i delikatnie mieszałam. Przełozyłam do wysmarowanej i obsypanej mąką tortownicy. Piekłam 20 minut w 170 stopniach. Ostudzony biszkopt przekroiłam na trzy krążki . Ubiłam śmietanę z śmietan fiks i 2 łyżkami cukru. Przekładałam biszkopt masą krówko-wą i na to śmietana , drugi krążek tak samo , masa krówko-wa i śmietana . Na wierzch była śmietana posypałam gwiazdkami z białej czekolady ale miały kolor żółty . Fajnie wyszło .
Torcik krówkowo smietanowy
Ubiłam jaja na puch masa potroiła się wyszła prawie biała - taka ma być . Przesiałam maki obydwie z proszkiem do pieczenia . Dodawałam do ubitych jaj i delikatnie mieszałam. Przełozyłam do wysmarowanej i obsypanej mąką tortownicy.
Torcik krówkowo smietanowy
Ostudzony biszkopt przekroiłam na trzy krążki .
Torcik krówkowo smietanowy
Przekładałam biszkopt masą krówko-wą , dwa krążki .
Torcik krówkowo smietanowy
Jak już poszła masa krówko wa to połozyłąm smietanę .