krushynka

krushynka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Torcik Krushynki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Totalna improwizacja- łatwy w przygotowaniu torcik, któy znika ekspresowo

Torcik Krushynki

Składniki:

Torcik Krushynki

 

  • biszkopt- mogą być gotowe spody
  • 1 puszka mleka skondensowanego
  • śmietana kremówka
  • 300 ml. mleka
  • krem ajerkoniakowy w proszku
  • opakowanie migdałów w płatkach
  • czereśnie -w sezonie świeże, ja użyłam z puszki
  • maliny -w sezonie świeże, ja użyłam ze słoika
  • mocna herbata
  • alkohol- ja użyłam rumu

Sposób przygotowania:

Torcik Krushynki
Puszkę mleka skondensowanego gotowałam przez 2,5 h. Powstałą masę toffi ostudziłam. Można też użyć gotowej masy krówkowej. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubiłam mikserem, dodałam kilka łyżek zimnej masy toffi.W drugim pojemniku ubiłam zgodnie z przepisem krem ajerkoniakowy z mlekiem. Odsączyłam czereśnie i maliny. Gotowe biszkopty nasączyłam ponczem z herbaty i rumu. W tortownicy ułożyłam warstwy- biszkopt, połowę śmietanki, kolejny biszkopt, owoce, masę ajerkoniakową, biszkopt i resztę śmietanki. Na patelni uprażyłam płatki migdałów i kiedy ostygły, posypałam nimi wierzch torciku.

Tagi:

biszkopt