Renia (Kot w kuchni)

Renia (Kot w kuchni)

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 23]

Torcik malinowy 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszny malinowy torcik z galaretką na letnie dni

Torcik malinowy 2

Składniki:

Torcik malinowy 2

 

  • 1 szt Biszkopt spód
  • KREM
  • 500 ml śmietana 30 %
  • 1 op żelatyna deserowa
  • 2 łyżki cukru pudru
  • DEKORACJA
  • 250 g maliny
  • 2 op galaretka czerwona
  • PONCZ
  • 3 łyżki gruszkówka (lub innego alkoholu)
  • 100 ml wody
  • 1 łyżeczka cukier

Sposób przygotowania:

Torcik malinowy 2
1. Przygotować galaretkę wg przepisu, dodając trochę mniej wody. Pozostawić do wychłodzenia. 2. Wymieszać składniki na poncz i nasączyć biszkopt. 3. Parę malin zmiksować blenderem. Resztę zostawić do dekoracji. Ubić kremówkę z cukrem pudrem. Żelatynę przyżądzić wg przepisu z opakowania i ubić z masą śmietanową. 4. Wyłożyć krem na biszkopt, ułożyc maliny, zalać tężęjącą galaretką i wychłodzić w lodówce przez min 2 godz.

Tagi:

biszkopt