Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Torcik malinowy z białą czekoladą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Mocno czekoladowy deser dla miłośników białej czekolady i jesiennych malin, tak na koniec lata i początek jesieni.

Torcik malinowy z białą czekoladą

Składniki:

Torcik malinowy z białą czekoladą

 

Sposób przygotowania:

Torcik malinowy z białą czekoladą
Maliny rozgnieć, dodaj cukier i rozpuszczoną żelatynę, masę wstaw do lodówki. Żelatynę namocz w mleku a potem rozpuść, jajka ubij na parze z cukrem. Do jeszcze ciepłej masy powoli dodawaj rozpuszczoną czekoladę i stale ubijaj, mascarpone rozmiksuj z rozpuszczoną żelatyną i dodaj masę jajeczno-czekoladowa. Do środka obręczy cukierniczej włóż biszkopt i krążek wycięty z galaretki malinowej, całość zalej kremem mascarpone i odstaw do lodówki. W międzyczasie zrób polewę: w rondelku podgrzej mleko, dodaj żelatynę glukozę i czekoladę. gotowe torciki wyjmij z forem, polej polewą i udekoruj.