plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Torcik truskawkowo-porzeczkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne ciasto ze świeżych owoców jest najlepsze, nikt się jemu nie oprze.

Torcik truskawkowo-porzeczkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Torcik truskawkowo-porzeczkowy

 

  • 1 biszkopt okrągły
  • 1 krem do ciast Tiramisu
  • 2 szkl. mleka
  • 8 truskawek
  • 0,5 szkl. alkoholu
  • 1 dżem porzeczkowy

Sposób przygotowania:

Torcik truskawkowo-porzeczkowy
Biszkopt podzielić na trzy części (przepis na biszkopt w mojej księdze przepisów). W mikserze przygotowujemy krem - zmiksować mleko z kremem do ciast. Pierwszy biszkopt w całości namoczyć alkoholem. Potem przesmarowujemy kremem. Przykrywamy krążkiem biszkoptu, który smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Nakładamy kolejny krążek i smarujemy całość kremem, również boki obsmarowujemy. Na wierzchu ciasta układamy (według uznania) truskawki. Ciasto wstawiamy na pół godzinki do lodówki. Smacznego.
Torcik truskawkowo-porzeczkowy
Biszkopt podzielić na trzy części (przepis na biszkopt w mojej księdze przepisów). W mikserze przygotowujemy krem - zmiksować mleko z kremem do ciast. Pierwszy biszkopt w całości namoczyć alkoholem.
Torcik truskawkowo-porzeczkowy
Potem przesmarowujemy kremem. Przykrywamy krążkiem biszkoptu, który smarujemy dżemem z czarnej porzeczki.
Torcik truskawkowo-porzeczkowy
Nakładamy kolejny krążek i smarujemy całość kremem, również boki obsmarowujemy.
Torcik truskawkowo-porzeczkowy
Na wierzchu ciasta układamy (według uznania) truskawki. Ciasto wstawiamy na pół godzinki do lodówki.