marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Torcik waflowy polewany czekoladą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Andruty przełożyć nutellą i czekodżemem-raz tak,raz tak.Polewę sporządzić wg.przepisu na tytce i oblać cały gotowy torcik.Przybrać owockami.

Torcik waflowy polewany czekoladą.

Składniki:

Torcik waflowy polewany czekoladą.

 

  • 1 paczka okrągłych lub kwadratowych andrutów,
  • 1 duży słoik "Nutelli"(może być pasiasta),
  • słoiczek czekodżemu(truskawkowy),
  • polewa kakaowa lub czekoladowa,
  • orzechy łuskane włoskie lub laskowe,
  • wisienki kandyzowane na wierzch,
  • cukier zwykły lub trzcinowy do obtoczenia wiśni.

Sposób przygotowania:

Torcik waflowy polewany czekoladą.
Okrągłe najlepiej wafle rozłożyć obok siebie i na każdym rozsma- -rowywać nutellę,docisnąć drugim waflem i przełożyć czekodżem- -em truskawkowym lub wiśniowym itd.Polewę sporządzić jak na przepisie z torebki,czyli rozpuścić,a potem torcik przenieść na pergamin,aby polewa nie skapywała na stół i rozprowadzić ostrożnie polewę łopatką kuchenną najlepiej po całej powierzchni i bokach torcika.Udekorować górę wisienkami koktajlowymi czy kandyzowanymi w cukrze,a także łuskanymi orzechami.Ekstra deserek dla zakochanych.

Tagi:

czekolada