Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Tort

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

przepyszny torcik pycha......

Tort

Składniki:

Tort

 

  • 1 kostka masła
  • 2 szklanki cukru
  • 2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 laska wanilii
  • 1,5 szklanki migdałów
  • sok z 1 cytryny
  • 3 tabliczki mlecznej czekolady
  • 1 szklanka śmietany 12%
  • 1 paczka okrągłych biszkoptów

Sposób przygotowania:

Tort
Masło utrzeć ze szklanka cukru na pienista masę.Dodać pokruszoną gorzką czekoladę i wanilię.Ucierać około 10 minut.Masę nałożyć na wyłożony biszkoptami spód tortownicy.Migdały utrzeć z resztą cukru.nie przerywając ucierania,dodawać po kropli soku z cytryny.Migdałową masę rozłożyć cienką warstwą na czekoladowo-maślanym spodzie.mleczną czekoladę pokroić na małe kawałki,zalać śmietaną i rozpuścić na małym ogniu.Gdy zgęstnieje,polać nią tort i wstawić na 2-3 godziny do lodówki.