Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 364]

Tort Adwokatowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Wspaniały tort o smaku adwokatowym - jego wykonanie nie wymaga pieczenia.

Tort  Adwokatowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort Adwokatowy

 

  • 2 torebki Kremu do tortów ( smak ajerkoniakowy / Dr. Oetker )
  • biszkopt gotowy ( opakowanie 3 spody )
  • 600 ml. śmietany ( 30% tłuszczu )
  • 200 g. masła
  • 4 łyżki marmolady truskawkowej
  • rolki czekoladowe ( dwukolorowe )
  • posiekane orzechy laskowe

 

Sposób przygotowania:

Tort Adwokatowy
► KREM : do wysokiego naczynia wlać zimną śmietanę, następnie wsypać zawartość torebki i miksować przez chwilę na najniższych, później przez około 2 minuty na najwyższych obrotach. ► W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu, całość miksować przez około 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. ► Pierwszy krążek biszkoptu obłożyć przygotowanym uprzednio kremem i dodatkowo z wierszu cienko posmarować marmoladą, przykryć drugim krążkiem biszkoptu i obłożyć kremem, górę przykryć trzecim krążkiem biszkoptu, obłożyć i udekorować kremem i rolkami czekoladowymi. Bok tortu posmarować resztą kremu i obsypać posiekanymi orzechami laskowymi / odstawić do lodówki /.
Tort  Adwokatowy
Ten wycięty kawałek tortu wywołał uśmiech na twarzy mojej rodzinki.
Tort  Adwokatowy
Bok tortu posmarować kremu i obsypać posiekanymi orzechami laskowymi.