Tort bezowy – błyskawiczny

  • 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Tort bezowy – błyskawiczny

Tort bezowy, który przygotujesz w mgnieniu oka! Efektowny, elegancki, idealny na spotkania rodzinne!

Składniki:

Tort bezowy – błyskawiczny

 

  • 2 gotowe blaty bezowe
  • 600 ml śmietanki 30-proc.
  • 2 łyżki cukru pudru
  • zagęstnik do śmietany
  • małe niebieskie beziki
  • niebieski barwnik - spożywczy

Sposób przygotowania:

Tort bezowy – błyskawiczny
1. Szczyptę barwnika rozpuść w łyżeczce śmietanki.

2. Pozostałą śmietankę ubij cukrem pudrem i zagęstnikiem. Jeśli szykujesz torcik do natychmiastowego zjedzenia, nie musisz go używać!

3. Ubitą śmietanę podziel na dwie części. Jedną wymieszaj z rozpuszczonym barwnikiem.

4. Na paterze ułóż krążek bezy. Wyłóż na niego błękitną śmietankę i przykryj drugim krążkiem. Na wierzchu połóż białą śmietankę i udekoruj błękitnymi bezikami.