gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Tort biszkoptowy 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Łatwy i prosty w przygotowaniu tort możesz zrobić sam(a) na każdą okazję.

Tort biszkoptowy 4

Składniki:

Tort biszkoptowy 4

 

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 4 jajka
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 2 opakowania kremu karpatka
  • 1 galaretka pomarańczowa
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 łyżki czekolady rozpuszczalnej
  • płatki kukurydziane

Sposób przygotowania:

Tort biszkoptowy 4
Cukier i cukier waniliowy utrzyj z żółtkami i 2 łyżkami wrzątku. Dodaj proszek do pieczenia i mąkę. Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do masy. Wylej na natłuszczoną blachę i piecz 40 min. Jedno opakowanie kremu przygotuj wg przepisu. Do drugiego dodaj czekoladę (rozpuść w mleku). Galaretkę rozpuść w połowie zalecanej wody. Biszkopt przekrój na 3 części. Pierwszy posmaruj 3/4 porcji jasnego kremu, na drugim rozprowadzić ciemny krem. Zalej go tężejącą galaretką i przykryj ostatnim krążkiem. Tort ozdób resztą kremu i płatkami.