malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Tort kalafiorowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać ze startą marchewką lub sałatkami. Bardzo fajnie się kroimy i ładnie można plastry ułożyć potem na talerzu.

Tort kalafiorowy

Składniki:

Tort kalafiorowy

 

Sposób przygotowania:

Tort kalafiorowy
Kalafior gotujemy w osolonej wodzie 5 min, pieczarki paprykę drobno siekamy smażymy 10 min. ryż gotujemy 15 min w słonej wodzie, łączymy z pieczarkami, jajkami i papryką, solimy. Z kalafiora usuwamy jedną dużą różyczkę z góry i od dołu nakładamy farsz mięsno-warzywny w miejsce wyjętej róży kładziemy więcej farszu. Wkładamy do piekarnika i pieczemy pod przykryciem 30 min. Na 10 min przed wyjęciem zdejmujemy przykrycie.