eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Tort kanapkowy Eli

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Pyszny tort na przyjęcia,zamiast kanapek,.

Tort kanapkowy Eli

Składniki:

Tort kanapkowy Eli

 

  • 1 chleb okrągły z tortownicy 26 cm(ciasto na chleb w moich przepisach w galerii)
  • 1/2 kg szynki konserwowej w plastrach
  • kawałek pasztetu z żurawiną(w moich przepisach w galerii)
  • pasta z żółtego sera(w moich przepisach w galerii)
  • 2 serki Philadelphia
  • 1 serek Almette z ziołami
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 pęczki szczypiorku
  • kilka oliwek z papryką
  • sałata zielona
  • kawałek ogórka zielonego
  • majonez dekoracyjny Winiary
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Tort kanapkowy Eli
Chleb przekroić 4 razy,tak jak biszkopt(żeby było 5 krążków).pierwszy krążek chleba posmarować majonezem,obłożyć szynką(część zostawić do dekoracji),posmarować majonezem i przykryć drugim krążkiem chleba.Na chlebie rozsmarować serki Philadelphia wymieszane z posiekanym szczypiorkiem(1 pęczek),rzodkiewkami utartymi na tarce z dużymi oczkami(1 pęczek),solą i pieprzem.Przykryć trzecim krążkiem chleba,posmarować majonezem,obłożyć plastrami pasztetu,posmarować majonezem i przykryć czwartym krążkiem chleba.Na chlebie rozsmarować pastę z żółtego sera i przykryć piątym krążkiem chleba.Tort owinąć(dociskając)szczelnie folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki.Wyjąć z lodówki,boki posmarować serkiem Almette i obsypać posiekanym szczypiorkiem.Na dużym talerzu lub paterze rozłożyć liście sałaty,położyć tort.Górę posmarować majonezem,rozłożyć liście sałaty i udekorować rulonikami z szynki,plastrami ogórka zielonego,rzodkiewki i oliwkami,Kroić jak tort.Smacznego!