ewaeu

ewaeu

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Tort kanapkowy rybny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Łatwy do zrobienia i bardzo smaczny wytrawny tort. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie. Gwarantuję, że nie jedna buzia się uśmiechnie.

Tort kanapkowy rybny Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Tort kanapkowy rybny

 

  • 18 kromek chleba tostowego
  • 600 g twarogu naturalnego z wiaderka
  • 5 łyżek majonezu
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • mały pęczek natki pietruszki
  • mały pęczek koperku
  • 1/3 łyżeczki pieprzy cytrynowego
  • 1/3 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą
  • sól do smaku

 

  • majonez do posmarowania boków
  • czerwona cebula, zielony ogórek , koperek , natka pietruszki, liście szpinaku, kawałek marchewki - do dekoracji

Sposób przygotowania:

Tort kanapkowy rybny

ETAP 1:

Tuńczyka wyłożyć na sito i odcisnąć z nadmiaru sosu. Koperek, natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobniutko posiekać. Do salaterki przełożyć twarożek i dodać rybę i posiekany koperek i natką. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i dodać do salaterki. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Podzielić na cztery części.

Na desce, albo tacy układać kromki chleba i smarować masą rybną. Układać warstwy i smarować do wyczerpania składników. Przykryć folią spożywczą i pozostawić w lodówce na całą noc. Przed podaniem, boki tortu posmarować majonezem i udekorować wg uznania.

Smacznego.

Tort kanapkowy rybny
Żaba z zielonego ogórka i kwiatek z cebuli
Tort kanapkowy rybny
Składanie wytrawnego tort rybnego z chleba tostowego